Jak zobrazit heslo správce pomocí CMD v systému Windows 10/8/7

Zdá se, že heslo správce je něco, po čem všichni touží. Koneckonců, mít heslo správce vám umožňuje dělat spoustu věcí, které nemůžete dělat z běžného uživatelského účtu. Bez hesla správce například nemůžete změnit základní nastavení počítače. Existuje řada dalších věcí, které vyžadují oprávnění správce.

Jak však zobrazit heslo správce? Mohu zobrazit heslo správce pomocí CMD ? To jsou otázky, které zajímají mnoho uživatelů. Nástroj příkazového řádku na vašem počítači se systémem Windows vám umožňuje odhalit mnoho informací o účtu správce na vašem počítači, ale jak jej použít k nalezení hesla správce? Nyní najdete odpověď v tomto článku.

Část 1. Je možné zobrazit heslo správce pomocí CMD bez jeho změny?

Za prvé, je vůbec možné zobrazit heslo správce pomocí CMD na vašem počítači? No, přímá odpověď je ne.

Tento nástroj vám však umožňuje udělat více než to. To vám umožní obnovit heslo účtu správce takže opravdu nepotřebujete vědět, jaké je heslo. Jakmile nastavíte nové heslo, toto heslo bude klíčem ke změně všech nastavení, která jste kdy chtěli na svém počítači změnit.

Stručně řečeno, CMD vám neumožňuje zobrazit heslo správce pomocí CMD, aniž byste jej změnili, ale vždy můžete heslo změnit podle svých představ, což je totéž.

Část 2. Jak zobrazit informace o účtech pomocí CMD ve Windows 10/8/7?

Pokud jste si stáhli nástroj do počítače a chtěli byste se naučit jak vytvořit bootovací Ophcrack USB z ISO Windows 10 vás tato část provede jednotlivými kroky.

I když vám CMD nemusí prozradit heslo správce, může zobrazit mnoho dalších informací o účtu správce na vašem počítači. Může vám dokonce umožnit zobrazit všechny uživatelské účty, které existují ve vašem počítači, pomocí jediného příkazu.

Chcete-li zobrazit informace o účtech v počítači, spusťte aplikaci Příkazový řádek z nabídky Start. Až se spustí, napište čistý uživatel a udeřit Vstupte na vaší klávesnici. Nyní uvidíte seznam všech uživatelských účtů, které existují ve vašem systému.

Část 3. Jak resetovat heslo správce pomocí CMD ve Windows 10/8/7?

Nyní víte, že nemůžete zobrazit heslo správce pomocí CMD na vašem počítači. Pomocí CMD však můžete skutečně resetovat heslo správce na cokoliv dle vašeho výběru. Následující text ukazuje, jak to můžete udělat na svém počítači.

1. Pokud máte práva správce, resetujte heslo správce pomocí CMD

Pokud již máte práva správce pro svůj počítač, resetování hesla správce pomocí CMD je velmi snadné, protože neexistují žádná omezení. Následuje postup, jak to udělat.

Spusťte Příkazový řádek nástroj na vašem počítači. Vepište čistý uživatel USERNAME Heslo a stiskněte Enter. Nahraďte USERNAME a PASSWORD svým administrátorským uživatelským jménem a vaším novým heslem.

2. Změňte heslo správce pomocí CMD z účtu hosta

Pokud náhodou na svém počítači používáte účet hosta, nemáte přímý přístup k vydání výše uvedeného příkazu ke změně hesla správce. Existuje však soubor, který vám umožní provést přesně stejný úkol.

  • Krok 1: Stáhněte si soubor „CVE-2017-0213_x64“ a rozbalte jej z https://github.com/WindowsExploits/Exploits/tree/master/CVE-2017-0213.
  • Krok 2: Poklepejte na soubor a automaticky se otevře nový příkazový řádek s oprávněními správce.
  • Krok 3: Zadejte heslo síťového uživatele USERNAME a stiskněte Enter. Nahraďte AUSERNME a PASSWORD svým uživatelským jménem správce a novým heslem.

Část 4. Nepodařilo se zobrazit heslo správce pomocí CMD? Vyzkoušejte PassFab 4WinKey!

Pokud nemůžete "zobrazit heslo správce pomocí CMD, aniž byste ho změnili", možná budete chtít použít software, který to za vás opraví a umožní vám odhalit vaše hesla.

Vstupte PassFab 4WinKey , super jednoduché řešení pro opravu problémů souvisejících s heslem správce na vašem počítači. Software funguje tak, že vám umožňuje resetovat hesla správce a také vytvářet nové účty správce ve vašem systému. Ať tak či onak, získáte administrátorská práva na vašem počítači, což je super cool a něco, co jste chtěli. Následující text ukazuje, jak jej můžete použít k resetování hesla pro účet správce v počítači:

  • Krok 1: Stáhněte a nainstalujte software na přístupný počítač. Vložte prázdnou jednotku USB do přístupného počítače, spusťte software, vyberte v softwaru jednotku CD/DVD/USB a stiskněte tlačítko Další.
  • Krok 2: Vložte vypálený disk do uzamčeného počítače a restartujte počítač okamžitým stisknutím klávesy F12. Dostanete se do boot menu. Vyberte název disku pomocí šipky a Uložit a ukončit.
  • Krok 3: Poté uvidíte rozhraní 4WinKey. Vyberte svůj systém Windows > Obnovit heslo účtu > uživatelský účet pro resetování hesla Windows a klikněte na Resetovat.
  • Krok 4: To vám resetuje heslo. Klepnutím na Reboot restartujte počítač.

Software úspěšně odstranil heslo z vašeho účtu správce. Nyní můžete používat účet správce bez zadávání hesla. Mimochodem, můžete se také podívat na toto video o tom, jak odemknout heslo správce:

Sečteno a podtrženo

Pokud byste chtěli vidět heslo správce pomocí CMD na vašem počítači, výše uvedený průvodce by měl říci, zda je to možné nebo ne. Nabízí také alternativní software, který vám pomůže obnovit hesla systému Windows na tvém počítači. Pokud vám tento článek pomohl, nezapomeňte jej sdílet se svými přáteli!

Aktualizováno dne / Vložil Andy Samuel na Amp články / Následovat @ Andy Samuel