Zabezpečení souboru aplikace Excel 2007 je opravdu snadné, skutečně můžete zabezpečit podle svého přání, protože Excel poskytuje mnoho vrstev zabezpečení. Uživatel může soubor zabezpečit použitím omezení pouze pro čtení na soubor, uzamčením některých konkrétních buněk souboru nebo uzamčením celého souboru heslem, které nikdo jiný nemůže otevřít bez souhlasu uživatele. Nicméně jak na to odemknout heslem chráněný Excel 2007 soubor? V tomto článku to probereme.

Následující obsah se zaměřuje na dvě možnosti, buď si pamatujete heslo, které jste nastavili pro svůj excelový soubor a chcete jej otevřít, nebo jste heslo zapomněli a přesto k němu chcete mít přístup. Budeme diskutovat o obou, odemknout soubor Excel pomocí známého hesla a odemknout soubor Excel pomocí zapomenutého hesla. V případě, že jste zapomněli heslo, probereme některé další způsoby, jak můžete získat zapomenuté heslo zpět nebo můžete jednoduše obnovit svůj soubor a znovu jej zpřístupnit.

Možná se ptáte, jak odemknout soubor Excel 2007, ale není čas se znepokojovat, protože svůj soubor můžete snadno odemknout pouhým provedením těchto kroků.

Případ 1: Odemkněte Excel 2007, když znáte heslo

Pokud znáte heslo svého souboru Excel, není se čeho obávat. Odemknutí hesla Excel 2007 není problém, pokud si pamatujete pouze heslo, které jste nastavili pro konkrétní soubor. Jednoduše vyhledejte chráněný soubor v počítači a otevřete jej. Chcete-li otevřít soubor aplikace Excel 2007, ke kterému znáte heslo, postupujte podle těchto jednoduchých kroků.

Krok 1: Otevřete Excel a z nabídky vyberte "Soubor".

Krok 2: Z nabídky souboru vyberte "Otevřít".

Krok 3: Najděte soubor, který chcete odemknout.

Krok 4: Když soubor otevřete, zobrazí se vám okno s žádostí o heslo.

Krok 5: Zadejte heslo, které znáte, a vyberte „OK“.

Krok 6: Pokud jste zadali správné heslo, soubor se odemkne.

Excel Open Password

Případ 2: Odemkněte Excel 2007, když zapomenete heslo

Pokud jste zapomněli heslo k souboru, který chcete odemknout, máte velký problém, protože samotný Excel nevyžaduje žádnou metodu pro obnovení zapomenutého hesla k souboru. Chcete-li odemknout heslem chráněný soubor aplikace Excel 2007, ke kterému jste zapomněli heslo, postupujte podle těchto kroků.

1. Hádej heslo

První a méně pravděpodobně používaná metoda je, že uhodnete své heslo, které jste nastavili pro soubor Excel, a pokusíte se jej obnovit. K tomu musíte postupovat podle těchto jednoduchých kroků.

Krok 1: Otevřete Excel 2007 a z nabídky vyberte "Soubor".

Krok 2: Klikněte na "Otevřít" z nabídky souborů a vyberte soubor, který chcete otevřít.

Krok 3: Jakmile soubor otevřete, Excel vám zobrazí vyskakovací okno s dotazem na heslo pro tento konkrétní soubor.

Krok 4: Vyzkoušejte heslo, které obvykle používáte pro různé soubory.

Krok 5: Pokud najdete skutečné heslo, soubor se otevře.

Excel Open Password Guess

2. Odemkněte heslo aplikace Excel 2007 pomocí 7-ZIP

Tato metoda je velmi jednoduchá, pokud jste zapomněli heslo a chcete odemknout svůj soubor. Soubor můžete jednoduše odemknout podle následujících kroků.

Krok 1: Převeďte příponu svého souboru z „.xlsx“ na „.zip“.

Krok 2: Tím se váš soubor Excel změní na složku zip.

Krok 3: Rozbalte svůj soubor někde v počítači.

Krok 4: Klikněte pravým tlačítkem na svůj soubor a vyberte "Upravit", tím se otevře XML informace v Poznámkovém bloku.

Krok 5: Vyhledejte v poznámkovém bloku klíčové slovo „Ochrana listu“ a odeberte jej.

Krok 6: Stačí soubor uložit a vložit do složky zip a nahradí váš původní soubor, který byl chráněn heslem.

Krok 7: Změňte příponu zpět z „.zip“ na „.xlsx“, ochrana vašeho souboru bude odstraněna.

3. Odemkněte heslo aplikace Excel 2007 pomocí kódu VBA

Jedná se o velmi jednoduchou metodu poskytovanou společností Microsoft. VBA je zkratka pro Visual Basic for Application. Je to programovací jazyk Excel. Chcete-li soubor odemknout, musíte provést tyto jednoduché kroky.

Krok 1: Stisknutím ALT + F11 otevřete okno VBA.

Krok 2: Importujte svůj soubor do softwaru.

Krok 3: Klikněte na "Vložit" a vyberte z něj "Modul".

Krok 4: Objeví se nové okno, kam musíte vložit kód pro odstranění hesla VBA (najdete ho na internetu).

Krok 5: Stiskněte F5 nebo Spustit a vaše heslo bude ze souboru odstraněno.

vba code

4. Odemkněte heslo aplikace Excel 2007 pomocí PassFab pro Excel

PassFab pro Excel je velmi výkonný, ale úžasný software, který lze použít jako odblokování hesla aplikace Excel 2007. Desktopová aplikace poskytuje uživatelsky velmi přívětivé GUI, které se docela snadno používá. Chcete-li odemknout soubor pomocí PassFab pro Excel, musíte postupovat podle těchto kroků.

Krok 1: Otevřete software a importujte do něj svůj soubor.

add excel file

Krok 2: Zadejte typ útoku, pomocí kterého chcete odemknout soubor Excel, protože software používá tři druhy útoků na odstranění hesla.

choose attack type

Krok 3: Klikněte na tlačítko Start. Software bude nějakou dobu trvat v závislosti na délce a složitosti vašeho hesla a zobrazí zapomenuté heslo pro váš soubor.

start to recover

Krok 4: Zadejte své heslo do souboru a váš soubor je nyní nechráněný.

Závěr

Odemknutí souboru aplikace Excel 2007, který je chráněn heslem, je nyní velmi snadné. Viděli jsme oba případy, buď si pamatujete heslo k souboru Excel 2007, nebo jste ho zapomněli a přesto k němu chcete mít přístup. Probrali jsme velmi jednoduché způsoby pro oba případy, pomocí kterých můžete snadno odemknout svůj heslem chráněný soubor. Pokud najdete nějaké další zajímavé informace týkající se tohoto tématu, neváhejte nám je sdělit a my se na to určitě podíváme. Děkuji.